Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВКолкото и да е подготвена една

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВКолкото и да е подготвена една
Коментари Харесай

Здравният министър предлага нови мерки срещу К19 от петък сутрин: Затваря всичко без хранителните магазини, аптеките и банките

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Колкото и да е готова една система, тя не може да издържи на подобен напън - няма да устоят лекарите и сестрите. Преди да съм министър, аз съм доктор и съм подготвен да поема всякаква отговорност и риск. Не мога да приема, че има по-висша полезност от живота. Всеки живот има значение. Сега е време да се държим един за различен. Мбного сътрудници са заболели, техните близки също. Много сътрудници починаха, изпълнявайки своя дълг. Разумът и сърцето ми споделят, че е нужно да предприемем нови ограничения, които да скъсат веригата на болестта. 

Това разяснява на ексклузивен брифинг министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов. 

Днес дружно с специалистите предложих тези ограничения на премиера Бойко Борисов и на съдружните сътрудници и предложих те да влязат в действие от петък - 27 ноември. Мерките ще бъдат разисквани на Министерски съвет и ще вземем решение за тях, разгласи министърът. 

Ето какви ограничения предлага той: 

Удължаване периода на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура до края на месец март 2021 година

Преустановяване на присъствените занятия, практики, стажове и други във всички учебни заведения, университети, детски градини и ясли, както и всички други форми на извънкласни действия.

Преустановяване на всевъзможен тип групови спортни мероприятия, конглесно-конферентни меропрлиятия, семинари, състезания, културни и други развлекателни мероприятия, включително частно проведени тържества.

Продължаване на възбраната за посещаване в нощни заведения, пиано-барове, питейни заведения.

Преустановяване работата на заведенията за хранене и развлечения, заведения за хранене, заведения за бързо хранене, увеселителни заведения, питейни заведения, кафе-сладкарници, питейни заведения и други. Същите могат да работят единствено за доставки по домовете.

Преустановяване на работа на всички нехранителни магазини, в това число търговски центрове от топа мол. Изключение вършат дрогерии, аптеки, снабдители на пощенски услуги, банки, застрахователи, снабдители на платежни услуги.

Преустановява се провеждането на вътрешни и външни екскурзии. Няма ограничавания за публичния превоз.

Ние не постановяваме локдоун. Вярваме, че дружно ще го наложим. Така всеки един от вас ще стане и доктор, и здравна сестра. Така и вие ще станете герои в домовете си. Време е да се обединим в името на живота, уточни Ангелов. 

Няколко седмици дисциплинираност ще са равни на хиляди избавени животи, добави той.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР